Nettovægt: 500 ml
Indhold: Koldpresset rapsolie
Flaske: Sortmatteret glas
Holdbarhed: 1 år
Rapsodi - Koldpresset rapsolie fra Himmerland
Rapsolie har en gylden gul farve. Rapsolie er tyktflydende. Olien har en nøddeagtig smag og kan bruges til både marinader, dressinger og stegning. Du kan også bruge rapsolie til kager. Smag på en dråbe af olien, hvis du vil finde ud af, hvordan den smager.
Opbevaring
Opbevar rapsolie i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Stil ikke olie i direkte sollys. Du kan også opbevare rapsolie i køleskabet. I køleskabet kan olien blive tyk og grumset. Det er ikke farligt. Når olien har stået lidt tid på køkkenbordet, vil det blive flydende og klar igen. Lugt og smag på olien, før du bruger den. Hvis den lugter eller smager dårligt, skal du ikke bruge den.
Madolier kan noget forskelligt: Nogle er gode til dressinger, andre til stegning.
Koldpresset rapsolie kan bruges til al madlavning. Ligesom olivenolie, indeholder rapsolie mange enkeltumættede fedtsyrer og er derfor mere varmestabil end solsikke-, majs- og vindruekerneolie.
Koldpresset rapsolie er dyrere end raffineret rapsolie.
Kilde: Forbrugerrådet Tænk
Sådan opbevarer du din rapsolie korrekt:
1. Olien skal opbevares mørkt - Dog er denne flaske af sort glas, så lys ikke få olien til at oxidere.
2. Opbevar olien køligt
Køleskabet behøver du ikke stille olien i. Men det er vigtigt ikke at stille olien i solen eller lige ved siden af en varmekilde som for eksempel et komfur.
Olier der har et højt indhold af flerumættede fedtsyrer, skal du dog opbevare i køleskabet. Det gælder for eksempel hørfrøolie.
3. Minimér oliens adgang til ilt
Sæt låg på med det samme, og opbevar aldrig olien i en beholder, som ikke har et tætsluttende låg, da det starter den uønskede iltning.