Rapsolie Koldpresset fra Himmerland 500 ml

120,00 kr.
Inkl. moms

Rapsodi - Koldpresset Rapsolie fra Himmerland

Indhold: 500 ml

I denne flotte flaske gemmer der sig gyldne dråber fra gule rapsmarker i Himmerland.

Godt håndarbejde skaber forudsætningen for et gyldent resultat.

Lise & Ib Klausen fra Spice by Spice har designet denne smukke flaske til det reneste koldpresset rapsolie fra en lokal landmand i Hvilsom ved Hobro.

Rapsolie har en gylden gul farve. Rapsolie er tyktflydende. Olien har en nøddeagtig smag og kan bruges til både marinader, dressinger og stegning. Du kan også bruge rapsolie til bagning af brød og kager. Smag på en dråbe af olien, hvis du vil finde ud af, hvordan den smager.

Antal

Nettovægt: 500 ml

Indhold: Koldpresset rapsolie

Flaske: Sortmatteret glas

Holdbarhed: 1 år 

Rapsodi - Koldpresset rapsolie fra Himmerland

Rapsolie har en gylden gul farve. Rapsolie er tyktflydende. Olien har en nøddeagtig smag og kan bruges til både marinader, dressinger og stegning. Du kan også bruge rapsolie til kager. Smag på en dråbe af olien, hvis du vil finde ud af, hvordan den smager.

Opbevaring

Opbevar rapsolie i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Stil ikke olie i direkte sollys. Du kan også opbevare rapsolie i køleskabet. I køleskabet kan olien blive tyk og grumset. Det er ikke farligt. Når olien har stået lidt tid på køkkenbordet, vil det blive flydende og klar igen. Lugt og smag på olien, før du bruger den. Hvis den lugter eller smager dårligt, skal du ikke bruge den.


Madolier kan noget forskelligt: Nogle er gode til dressinger, andre til stegning.

Koldpresset rapsolie kan bruges til al madlavning. Ligesom olivenolie, indeholder rapsolie mange enkeltumættede fedtsyrer og er derfor mere varmestabil end solsikke-, majs- og vindruekerneolie.

Koldpresset rapsolie er dyrere end raffineret rapsolie.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Sådan opbevarer du din rapsolie korrekt:

1. Olien skal opbevares mørkt - Dog er denne flaske af sort glas, så lys ikke få olien til at oxidere.

2. Opbevar olien køligt

Køleskabet behøver du ikke stille olien i. Men det er vigtigt ikke at stille olien i solen eller lige ved siden af en varmekilde som for eksempel et komfur.

Olier der har et højt indhold af flerumættede fedtsyrer, skal du dog opbevare i køleskabet. Det gælder for eksempel hørfrøolie.

3. Minimér oliens adgang til ilt

Sæt låg på med det samme, og opbevar aldrig olien i en beholder, som ikke har et tætsluttende låg, da det starter den uønskede iltning.

Koldpresset himmerlandsk rapsolie, 500 ml. Spice by Spice

Produktinformation

Størrelse
500 ml

Specifikke referencer

Du vil eventuelt også synes om