Dansk produceret skærebræt i olieret certificeret egetræ.
Når dansk design, dansk produktion, bæredygtighed og kvalitet går hånd i hånd.
Kvadratisk skærebræt i olieret eg med skå sider på alle 4 sider.
Skærebrættet er meget nem at håndtere i hverdagen med de skrå sider, som gør, at den er nem at tage op fra bordpladen.
Størrelsen på skærebrættet måler 40 x 40 cm, hvilket gør den anvendelig til mange formål.
Brug skærebrættet til udskæring af alt lige fra grøntsager til brød og til forskellige former for tilberedning af retter.
Skærebrættet har et hul i øverste hjørne, som gør, at man kan hænge brættet op på væggen og dermed spare plads i køkkenet. Tilmed giver brættet på væggen også en dekorativ og hyggelig atmosfære i køkkenet.
Skærebrættet har også den egenskab, at det er meget velegnet til servering af for eksempel tapasretter, ost og pålæg og ikke mindst lækre kager.
Her tale om et skærebræt, som dækker mange gøremål i køkkenet og til servering.
by Brorson - Dansk design produceret i Danmark
by Brorson designer interiør og livsstil til boligen.
Inspirationen til produkterne hentes i den nordiske natur og stolte danske designtraditioner.
by Brorsons design er inspireret af nordens minimalistiske formsprog og sammen med nøgleord som kvalitet, materialevalg og produktion i Danmark, udgør de essensen i by Brorsons nordiske stil.
Har du spørgsmål om produktet, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os på rikke@bybrorson.dk eller på telefon 23240903.
Der er også mulighed for både at prøve og røre den lækre kvalitet i vores butik ved Viborg.
Egetræ
Egetræ er en tung, hård og stabil træsort. Træet bevarer sin form rigtig godt og er meget modstandsdygtig over for slid.
Eg har et rigtig højt indhold af garvesyre hvilket betyder, at bakterier ikke kan etablere sig i træet. Dog kan indholdet af garvesyre være årsag til, at mørkeblå/sort farve viser sig, når fugtigt træ udsættes for jern og varme fra gryder og pander.
Sådan plejer du dit by Brorson skærebræt:
1. Dårlig lugt på skærebrættet fjernes med citron
Skær en citron over og hæld cirka en skefuld groft salt ud over skærebrættet. Gnid citronen rundt på skærebræt i cirkulære bevægelser, mens der er salt på brættet.
Brug gerne et par minutter på det før du efterfølgende vasker skærebrættet rent med varmt vand og mild sæbe.
2. Giv skærebrættet næring med olie
Det er måske en overset ting, men ligesom dine andre træelementer, skal du give dit skærebræt olie en gang imellem.
Der er delte meninger om, hvilken olie der er bedst at skal bruge, men det er en god idé at bruge mineralsk og fødevaregodkendt olier, som f.eks. en god vindruekerneolie eller rapsolie.
Dit skærebræt skal altid være helt tørt inden du smører det med olie, så suger brættet mest optimalt og olien arbejder bedst.
Gnid skærebrættet godt ind i olie, og lad det derefter stå et par timer. Tør herefter overskudsolien af.
3. For mange ridser? Fjernes med sandpapir
Selvom vores skærebræt alle er fremstillet af egetræ, der er utrolig slidstærkt og hårdt, kan der efter mange års daglig slid forekomme ridser og knivmærker, og synes du det er for uskønt? Så kan du slibe det med noget meget fint sandpapir - helst ikke grovere end korn 220.
Skærebrættet skal være tørt imens du blidt sliber det, uden at lægge at for mange kræfter i det. Vask efterfølgende brættet af i varmt vand og mild sæbe.
Hav i mente, at et brugt skærebræt med ridser og knivmærker vidner om mange timers eller mange års brug - Og netop dét er med til at give liv og en smuk patina til dit by Brorson skærebræt.
4. Skærebræt hører ikke til i opvaskemaskinen
Et skærebræt i træ har det ikke godt af den konstante høje varme og fugtighed, der er i en opvaskemaskine.
Derfor skal du undgå helt at bruge opvaskemaskinen, da du ellers risikerer , at dit skærebræt vil begynde at slå revner.
Du vil takke dig selv på den lange bane, for du kan nærmest ikke slide et skærebræt i egetræ op ved rette pleje.
5. Vask skærebrættet med det samme efter brug
Når du har brugt dit skærebrættet til fødevarer, der væsker, skal det ikke stå uvasket alt for længe.
Vask det grundigt af i en mild sæbe og tør det efter med et viskestykke. Vask altid dit skærebræt af på begge sider for at undgå vridning af træet.
Hvis du bruger dit skærebræt til at skære brød og andre ikke saftholdige madvarer på, kan du blot nøjes med at tørre det over med en opvredet karklud.
Hvis du vasker dit skærebræt af med vand, er det vigtigt at du stiller brættet til lufttørring i oprejst position. Undå iblødsætning.
Lad gerne dit by Brorson skærebræt stå fremme til både pynt og til daglig brug.
Du kan evt. også sætte dit skærebræt i vores holder til skærebræt sammen med andre bræt og dermed skabe et naturligt og dekorativt indslag i dit køkken til glæde og gavn for alle brugere og iagttagere.