Fordelene ved en jernpande:
Alsidighed - Jernpander holder varmen meget godt og bliver varme hurtigt uden at beskadige materialet. Vær dog forsigtig med ikke at opvarme dem for hurtigt, da stålet kan knække, og der er risiko for, at stegepanden bliver skæv. Den absorberer varme meget hurtigt, så øg varmen gradvist til den ønskede temperatur.
Naturlig non-stick belægning - At give sin jernpande en naturlig non-stick belægning er hurtigt og nemt. Inden du bruger din jernpande for første gang, skal du brænde den grundigt ind. Derefter forbedres effekten af non-stick overfladen kontinuerligt, jo mere stegepanden bruges. Jo mørkere og mere brugt stegepanden, jo bedre er stege-egenskaberne. En jernpande er derfor et køkkenredskab, der kun bliver bedre med tiden. Se hvordan du brænder din pande i Emilia Nilssons guide ovenfor.
Mindre fedt - Stegepandens naturlige non-stick belægning betyder også, at din pande kræver mindre og mindre fedt efter hver brug. Takket være non-stick belægningen behøver du ikke olie eller smøre stegepanden inden brug. Du kan også stege dit kød ved meget høj temperatur uden at det brænder.
Anvend den til alt - Om det er luftige æg, brasede kartofler, kød med en sprød stegeskorpe, sauterede grøntsager eller tilberedning i ovn. En jernpande kan klare alt, hvilket også er grunden til, at det har været de professionelles go-to redskab på restauranter i årtier.
Fungerer på alle slags varmekilder, inklusive induktion og ovn.
Opnå høje temperaturer - Jernpander er ideelle til at opnå høje temperaturer, og når du vil tilberede retter med en sprød og karamelliseret overflade. Når stegepanden er på kogepladen, absorberer den varmen optimalt. Ligeledes blive panden hurtigt kold igen, når den tages af komfuret.
GUIDE: SÅDAN BRÆNDER DU DIN JERNPANDE AF INDEN BRUG:
Klik her og se, hvordan du brænder din nye jernpande af inden brug.